Trends in Automation

6 Staffing Tech Trends voor 2023

Bureaus in Detachering, Uitzenden en Werving & Selectie zetten zich schrap voor de toekomst. Schaarste aan talent, een economische recessie en toenemende wet- en regelgeving, bureaus moeten alles uit de kast halen om voorop te lopen in de strijd om talent. Slimme technologie speelt hierbij een belangrijke rol. Welke trends zien we voor 2023? Joram Timmerman, Co-Founder van Byner sprak met Recruitment Tech, hét platform over recruitmenttechnologie. Hij signaleert 6 belangrijke trends in staffing technologie. Lees verder en bekijk de replay van de Staffing Tech Talk.

1. Werk samen aan een Talent 360 benadering

In de flexbranche draait alles om talent. Toch is de praktijk een stuk weerbarstiger. Nog veel te vaak zien we bureaus die werken met een versnipperd IT-landschap. Niet de mensen, maar de processen zijn leidend. Met als gevolg dat zij op elk vlak achter het net vissen en de concurrentie er met de buit vandoor gaat.

Finance en IT-detacheerder Calco pakt het heel anders aan. Zij hebben met Byner op Salesforce een digitale omgeving neergezet, waarin alles draait om talent. Alle afdelingen, alle betrokkenen van alle disciplines werken samen in één omgeving. Zodat ze in elke fase van de journey zoveel mogelijk toegevoegde waarde kunnen bieden aan hun trainees. Hoe ze dat hebben aangepakt en met welk resultaat? De grootste instroom van talent ooit, betere en snellere processen en 360º inzicht. En dat alles zonder extra FTE’s.

Bekijk de Customer Case, waarin Calco een kijkje in de keuken geeft van hun digitale transformatie. 

2. Bouw aan een infinity funnel van talent

Talent werven is één ding. Talent vasthouden, dat is een kunst apart. Bureaus hebben in het algemeen prima in beeld welke resultaten recruitment, recruitment marketing en sourcing opleveren. Maar hoe gaat het verderop in het proces? Veel waardevol talent dat moeizaam is binnengehaald, verdwijnt vaak ergens tijdens de talent journey uit het zicht. Dat is waarom wij bij Byner uitgaan van de Infinity Funnel van talent.

Wat zijn bij jouw bureau de kritieke momenten in het proces waar veel talent ‘weglekt’ uit de funnel? In onze praktijk zien we dat er een aantal fasen in de journey zijn, waar de kans groot is dat professionals afhaken. Door hier zicht op te krijgen en de juiste acties in te zetten, vergroot je de conversie, verbind je talent langer met jouw organisatie en maak je snellere en betere matches. Wil je meer weten over deze aanpak en hoe automations je daarbij helpen? Bekijk dan het webinar Krapte! Volume! Conversie!

3. Grip en inzicht in je data is cruciaal

Kennis is macht. En in deze tijden van economische recessie en toenemende schaarste draait alles om data, informatie en inzichten. Een geïntegreerd IT-landschap, het kloppend hart van je bureau, speelt hierin een cruciale rol. Hier komt alle data samen en dat levert een schat aan waardevolle inzichten, die je vervolgens kunt vertalen in voorspellingen. In hun customer case vertelde Finance en IT-detacheerder Calco: “Voorheen waren we veel tijd kwijt met het verzamelen en valideren van onze cijfers. Dat hebben we nu met een druk op de knop inzichtelijk. Alle data wordt nu verzameld op een centrale plek. Hierdoor kunnen we betrouwbare rapportages en datagedreven prognoses maken. En waar nodig tijdig bijsturen. We hebben als het ware een glazen bol ingebouwd in ons systeem.”

Ook in de Talent 360 benadering draait alles om data. Door zoveel mogelijk informatie te verzamelen kruip je steeds meer in de huid van talent. Zodat je van waarde kunt zijn op elk moment, in elke stap van hun journey.

Infinity Funnel in Staffing - Byner

4. Benut het goud van je eigen database

Tijdens de Staffing Tech Talkshow vroegen we de deelnemers welke rol de eigen database speelt bij het recruitment- en plaatsingsproces. De antwoorden waren verdeeld. Maar liefst 45% gaf aan het ATS in het geheel niet te gebruiken en bij elke vacature opnieuw extern op zoek te gaan naar talent. En aan de andere kant gaf eenzelfde percentage vanuit eigen database kandidaten automatisch te matchen aan een vacature.

Hoe is dat bij jouw bureau? Hoe goed gebruiken recruiters de database? En houden ze elkaar scherp om de data up to date te houden? Kun jij eenvoudig de juiste kandidaat matchen aan een vacature? En andersom? Kun jij silver medallist kandidaten eenvoudig matchen aan alle vacatures van de BV Nederland? Door slimme automatching tooling te integreren in je database maak je met één druk op de knop de beste matches. Niet alleen op basis van cv, maar ook op bijvoorbeeld beschikbaarheid, locatie, reisvoorkeur en ambitie.

5. Talent Hacking is de toekomst

Growth hacking is dé trend voor marketing. Vanuit hetzelfde principe boek je met Talent Hacking verrassende resultaten met weinig middelen en een klein budget. In de strijd om talent grijpt iedereen terug naar dezelfde middelen, Met Talent Hacking zijn innovatieve bureaus de concurrentie altijd te snel af.

Talent hacking is snel, creatief en doelgericht. De hacker bedenkt allerlei mogelijke mini-campagnes, test verschillende variaties en verzamelt alle verkregen data. Door dicht op de bal te zitten en elke fase van de funnel te benutten, boek je snel resultaat en kun je direct opschalen en bijsturen. En het is eenvoudiger dan je denkt. Lees hier de 5 stappen om talent hacking te introduceren in je organisatie.

6. Maak het recruiters zo gemakkelijk mogelijk

Talent is schaars en recruiters zijn overbelast. Zaak dus om het hen zo gemakkelijk mogelijk te maken en hen optimaal te ondersteunen. Technologie speelt hierbij een cruciale rol. Het helpt om slimmer en effectiever te werken, neemt saai en arbeidsintensief werk uit handen, voorkomt dubbel werk en fouten. En zo hebben recruiters weer tijd om te doen waar ze van houden en waar ze goed in zijn: het maken van matches en het bouwen aan hechte relaties met talent.

Automations kun je in elke fase van de talent journey inzetten. Denk bijvoorbeeld aan recruitmentmarketingcampagnes, maar ook aan automations om je database up to date te houden of om te bouwen aan engagement met talent. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en de resultaten van innovatieve automations? Bekijk dan de Tipsheet 12 Killer Automations voor bureaus.

Welke kansen liggen er voor jouw bureau?

We inspireren je graag! Check meer cases, webinars en staffing tips op onze Inspiration Page. Of plan een afspraak. We onderzoeken graag met jou welke impact Byner kan maken voor jouw bureau.

Author

Joram Timmerman
Joram Timmerman

Co-Founder Byner