Skip to content

Over Welten

Welten is een vooraanstaand detacheerder met 100% focus op bedrijven in de financiële sector, zoals banken, verzekeraars, pensioenfondsen, beleggingsmaatschappijen en Fintech start-ups. De dienstverlener werft en selecteert niet alleen frisse, energieke professionals, maar leidt hen ook verder op en ontzorgt opdrachtgevers in alle fasen van de HR-cyclus. Hiermee ondersteunt Welten opdrachtgevers bij het vergroten van de adaptiviteit, flexibiliteit en bij aanstekelijk werkgeverschap.

Focus op talentontwikkeling

Welten gaat verder dan het detacheren van financial professionals bij opdrachtgevers. Zij zijn de enige financieel detacheerder in Nederland die zowel bemiddelt als opleidt in eigen huis op zijn eigen trainingsplatform en met eigen en op maat gemaakte leercontent.

Eigen opleidingscentrum

Zo beschikt de detacheerder over een eigen opleidingsbedrijf, Dukers & Baelemans, waarin professionals onbeperkt en kosteloos toegang hebben tot allerlei relevante vakopleidingen die zij kunnen inzetten bij hun opdrachten, zoals alle relevante Wft-diploma’s. Daarnaast biedt het programma trainingen om skills en persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen en verder te versterken.

Een persoonlijke coach

Professionals hebben een persoonlijke coach die hen gedurende hun gehele loopbaan bij Welten begeleidt. Samen stippelen ze hun carrièrepad uit met alle voorkeuren, ambities en bijbehorende stappen. Coaches van Welten supporten hun professionals gedurende de gehele journey.

Dankzij de focus op ontwikkeling, groeien professionals snel en doelgericht. En hoe meer zij zich ontwikkelen, hoe meer de opdrachten met hen meegroeien. Zodat elke volgende stap weer extra uitdaging biedt en nieuwe perspectieven aanboort.

1 eigen opleidingsbedrijf
100 % focus op klant en talent
30 % capaciteitsbesparing

Work-Life balance

“Echt impact maken, doe je op de belangrijke momenten in iemands leven. Wij vinden het belangrijk om er op elk moment voor onze professionals te zijn”, aldus Heidi Scholtens, Directeur Commercie Detachering van Welten Groep. We bouwen een hechte relatie op met onze mensen zodat we precies weten waarmee we hen het best kunnen ondersteunen. Soms is dat met extra training of coaching. Maar soms ook juist door hen de gelegenheid te bieden een stapje terug te doen als de privé-situatie daartoe aanleiding geeft. Want jezelf ontwikkelen en groeien, dat kan alleen als je daarvoor alle ruimte hebt.”

Slash Forward Society

Onder het motto Inspiration As A Service, heeft Welten een actieve community met gelijkgestemden die de financiële sector een warm hart toedragen. Tijdens events, bijeenkomsten, trainingen en masterclasses inspireren zij elkaar met hun visie, ambities, keuzes en ontwikkeling. En zo blijft iedereen blijft groeien en helpen Weltenaren elkaar continu vooruit.

Alles wat aandacht krijgt, groeit. Dankzij Byner kunnen we hiervoor elke elke kans benutten
Heidi Scholtens, Directeur Commercie Detachering Welten Groep

Meer betrokkenheid, hoger rendement

“Een van de kernvragen die ons als Detacheerder bezighoudt is hoe zorg je ervoor dat talent tevreden is, én tevreden blijft”, licht Heidi Scholtens toe. De focus op talentontwikkeling speelt hierbij een cruciale rol. Want het is een van de belangrijkste drijfveren voor werknemers om voor een werkgever te kiezen én te blijven.

De aanpak van Welten levert veel voordelen op, zoals:

  • Grote aantrekkingskracht op nieuw talent
  • Betere matches door beter inzicht
  • Tevreden, steeds terugkerende opdrachtgevers
  • Meer voldoening bij professionals
  • Minder verzuim en minder verloop
  • Groei in toegevoegde waarde voor opdrachtgevers
Met het Byner platform kunnen we de begeleiding en groei van onze klant en professionals optimaal managen
Heidi Scholtens, Directeur Commercie Detachering Welten Groep

Alles op één platform

Wie professionals op deze manier compleet wil ondersteunen, kan niet zonder innovatieve technologie. En daarom besloot Welten een aantal jaar geleden over te stappen naar Byner. Het end-to-end platform van Byner faciliteert namelijk alle kernprocessen rondom klant en talent. Van leadgeneratie en uitvraag bij opdrachtgevers tot het werven van talent. Van het matchen van de juiste professional voor de juiste opdracht, tot en met begeleiding en facturering.

Dit biedt vele voordelen:

  • Alle informatie rondom klant en professional wordt verzameld in één centrale omgeving. Iedereen kijkt naar dezelfde data en heeft real-time inzicht.
  • Alle processen zijn gestroomlijnd en waar mogelijk geautomatiseerd. Dit zorgt ervoor dat alles tijdig gebeurt, niemand meer dubbel werk hoeft te doen en nooit een stap wordt vergeten.
  • Hierdoor hebben interne medewerkers van Welten alle tijd om te doen waar ze het best in zijn: werken aan de groei van klant en talent.

Heidi Scholtens: “Alles wat aandacht krijgt groeit. In Byner hebben we allerlei processen ingericht om onze klanten en professionals de aandacht te geven die ze verdienen. Dankzij Byner kost dat ons relatief weinig moeite. De geautomatiseerde workflows en marketing automations ontzorgen onze interne gebruikers maximaal. We verrijken continu onze klant- en talentprofielen en houden alle data up-moeiteloos to-date. Daarmee kunnen we altijd op het juiste moment de juiste boodschap brengen of de juiste actie nemen.”

Integratie met Rakoo

Om opleidingen en talentontwikkeling te ondersteunen, werkt Welten met Rakoo. Heidi Scholtens: “Rakoo is een online academy voor learning en performance, waarin we alles managen rondom onze opleidingen. En omdat Rakoo naadloos is geïntegreerd in Byner, verzamelen we ook alle kennis en informatie rondom opleidingen en certificeringen in één en dezelfde omgeving.

Dat geeft een schat aan mogelijkheden. Niet alleen voor het automatisch up-to-date houden van profielen en compliance, maar ook op het vlak van impact maken op persoonlijk vlak. Op het moment dat een professional een nieuw certificaat heeft behaald, krijgt zijn coach direct een notificatie. Direct feliciteren, even bijpraten over verwachtingen en ambities, alles kan nu heel eenvoudig en altijd op het juiste moment.

Marketing Automation

Daarbij wordt het de interne medewerkers zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Door automations en workflows direct in Byner, maar ook door de integratie met Jobrock Recruitment Marketing Automation. Die zetten we in voor recruitment, maar ook in de verdere journey met talent. Bijvoorbeeld door onze professionals automatisch berichtjes te sturen en interactie aan te gaan. Via e-mail, sms of WhatsApp, compleet met ludieke video’s en leuke visuals. Deze automations leveren ons veel plezier en gemak op.

Laat je inspireren door vakgenoten

Inzetten op talentontwikkeling kan op vele manieren en heeft impact in verschillende fasen van de professional journey. Wil je weten hoe andere succesvolle bureaus dit succesvol inzetten? Bekijk hieronder het webinar en lees onze blogs.

Ben je benieuwd hoe het technologieplatform van Byner je daarbij kan ondersteunen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We nemen je graag mee in de verschillende mogelijkheden.

Discover how you can take your business to the next level

Get a free demo
Frank Gielen - Byner
Frank Gielen Solution Engineer
Frequently asked questions