Skip to content
Alle neuzen dezelfde kant op

Project Manager

Ben jij een geboren coördinator en krijg je er energie van om meerdere ballen in de lucht te houden? Dan is de rol van Projectmanager misschien wel iets voor jou. Tijdens implementatieprojecten van een nieuw recruitmentsysteem wordt het jouw taak om te zorgen dat alles verloopt volgens de planning en afspraken. Dat kun je doen bij een recruitment tech bedrijf of inhouse bij een staffingbureau. Je zorgt ervoor dat verschillende mensen met verschillende persoonlijkheden en behoeftes op één lijn zitten en hetzelfde doel blijven nastreven. Zodat jouw collega’s succesvol hun werk kunnen doen en de klant helemaal happy is.

Wat ga je doen als projectmanager?

 • Planning is alles! Je wordt verantwoordelijk voor het opstellen van een gedetailleerd projectplan voor een systeemimplementatie, inclusief doelstellingen, deadlines en de nodige resources. Dit vereist sterke organisatorische vaardigheden, het vermogen om prioriteiten te stellen en een goed begrip van de projectscope. Waarschijnlijk heb je hier al enigszins ervaring mee, door het plannen en managen van verschillende wervingsprojecten tegelijkertijd.
 • Risico’s overzien: Het identificeren en managen van potentiële risico’s en obstakels is essentieel om een project op koers te houden. Dit vereist probleemoplossend vermogen, een proactieve houding en het vermogen om onder druk te presteren. Als recruiter ben je geen vreemde van onverwachte wendingen en ad hoc handelen: die ervaring komt hier dus goed van pas!
 • Stakeholdermanagement: Het opbouwen van relaties met verschillende partijen zoals klanten, teamleden en leveranciers, is cruciaal voor het succes van een implementatieproject. Dat is echt mensenwerk en vereist sterke communicatievaardigheden, empathie en het vermogen om verschillende belangen samen te brengen.
 • Verandermanagement: Een nieuw systeem is niet niks voor een bureau! Jij begeleidt klanten bij het omgaan met de veranderingen die een project met zich meebrengt. Dat vereist het vermogen om anderen te motiveren en hen het vertrouwen te geven in een positieve afloop. Als recruiter doe je dit waarschijnlijk nu al met jouw klanten en kandidaten. Tijdens implementatieprojecten breng je dit een stapje verder.
 • Rapportage en evaluatie: Door regelmatig te rapporteren op de voortgang en resultaten van een project, en door achteraf te reflecteren op “lessons learned”, zorg je ervoor dat projectuitvoering continu verbetert. Hiervoor gebruik jij je analytische vaardigheden, kritisch denken en het vermogen om data te interpreteren en te communiceren. Waarschijnlijk ben je als recruiter wel bekend met het werken met KPI’s en rapportages. Nu kun je deze skills inzetten om klanten te helpen!
Combineer mensenwerk met technische expertise

Consultant

Vind je het gaaf om juist zelf hands-on te werken met recruitmentsystemen en innovatieve apps? Dan past de rol van consultant beter bij jou. Je komt bij verschillende staffingbureaus over de vloer om voor hen een nieuw systeem te implementeren. Je leert alle ins en outs kennen van de applicaties waar je mee werkt én van de business van de klant. Je ontwikkelt je tot een ware expert op het snijvlak van recruitment en tech. Tegelijkertijd blijft het mensenwerk en word jij gedreven door anderen te helpen groeien. Want als jouw klanten blij zijn, ben jij ook blij!

Als Implementatie consultant is het jouw missie om klanten een goede start te laten maken richting hun succes met nieuwe software, wat vaak een nieuwe fase in hun organisatie betekent. Wat is daarin belangrijk?

 1. Ontwikkelen van inhoudelijke expertise: Het is essentieel om diepgaande kennis te hebben van de oplossing die je implementeert, evenals van de bedrijfsprocessen van de klant. Dit vereist een leergierige houding, het vermogen om complexe informatie te begrijpen, verbanden te leggen en snel expertise op te bouwen. Als recruiter maak jij nieuwe informatie je snel eigen en begrijp je de behoeften van verschillende klanten. Die kwaliteiten gaan van pas komen in de rol van implementatie consultant.
 2. Het systeem afstemmen op business processen van de klant: Het matchen van functionele processen en behoeften van de klant met de juiste software features is een centrale taak van de consultant. Dit vereist het vermogen om de vraag achter de vraag te ontdekken en ideeën van klanten te kunnen challengen. Tegelijkertijd adviseer je een werkwijze die bewezen succesvol is. Dit doe je als recruiter misschien nu ook al door de werkelijke behoefte van jouw klanten te achterhalen, die te toetsen aan de realiteit en ze af te stemmen op jouw wervingsprocessen.
 3. Je zorg voor succesvolle adoptie en training: Het succesvol implementeren van een systeem vereist dat gebruikers het accepteren en dagelijks goed kunnen gebruiken. Dat is mensenwerk en vereist goede communicatieve vaardigheden en inlevingsvermogen. Daarnaast ontwikkel je ook vaardigheden om gebruikers te trainen en te enthousiasmeren. Dat laatste gaat je makkelijk af doordat je als recruiter van nature gepassioneerd bent over jouw vak!
 4. Je lost elke dag problemen op: De consultant is altijd bezig met het identificeren en oplossen van problemen die tijdens de implementatie naar voren komen. Dit vereist een goed analyserend vermogen, sterke nieuwsgierigheid en je moet blij worden van het gepuzzel. Telkens wanneer je weer een probleem oplost zorgt dat voor een trots gevoel bij zowel jezelf als jouw klanten.
 5. Zorgen dat klanten geloven in het systeem: Het is belangrijk om klanten te overtuigen van de waarde van het systeem en hen te helpen bij het maximaliseren van de voordelen ervan. Dit vereist overtuigingskracht, klantgerichtheid en het vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. Je kent het systeem en de processen van de klant goed. Misschien hoort het al bij jouw huidige rol om klanten te laten geloven dat het echt goed komt en dat jij ze gaat helpen. Als implementatie consultant voeg je hier ook technische expertise aan toe en til je jouw positie als overtuigende expert een niveautje hoger!
Word expert op het snijvlak recruitment en tech

Ben je benieuwd of de rol van Consultant bij jou past?

Lees dan meer over wat je doet als implementatie consultant bij Byner en neem vrijblijvend contact op zodat jij al jouw vragen kunt stellen.

Byner is meer dan een leverancier voor een end-to-end staffing- & recruitmentsysteem. Onze consultants hebben allemaal een achtergrond in staffing en een sterke passie voor technologie. Dat maakt hen tot ware business experts die als een team de klanten in onze community naar een hoger niveau tillen, stap voor stap. Technologie is de toekomst, ook voor de staffing sector. En bureaus klaarstomen voor die toekomst: dat is echt mensenwerk!

Jouw verhaal overtuigt nieuwe klanten

Sales adviseur

Ben je goed met woorden en lukt het jou om anderen te overtuigen met jouw levendige verhalen? En word je juist gedreven door targets, strakke doelstellingen of competitie? Dan is een rol in Sales waarschijnlijk meer iets voor jou. Je draait niet zelf aan de knoppen van systemen, maar je begrijpt wel heel goed welke pijn staffingbureaus op dit gebied ervaren. Door met klanten te sparren weet jij de raakvlakken te vinden tussen wat zij nodig hebben en wat jouw product voor hen gaat oplossen. Jij sleept die nieuwe klanten binnen en laat hiermee de concurrent ver achter je!

Waar houd jij je als sales adviseur mee bezig?

 1. Prospectie en leadgeneratie: Dit omvat het identificeren en aantrekken van potentiële klanten. Net als bij het vinden van geschikte kandidaten als recruiter, vereist dit vaardigheden in onderzoek, netwerken en overtuigingskracht om interesse te wekken.
 2. Behoefteanalyse: Net zoals recruiters de behoeften van klanten begrijpen om de juiste kandidaten te vinden, moet een Sales Adviseur de behoeften van potentiële klanten begrijpen. Dit vraagt om empathie, luistervaardigheid en het vermogen om de waarde van het product of de dienst te koppelen aan de specifieke behoeften van de klant.
 3. Relatiebeheer: Het opbouwen en onderhouden van sterke relaties met potentiële klanten is essentieel voor het succes van een Sales Adviseur. Deze verantwoordelijkheid vereist vlotte communicatieve vaardigheden, het vermogen om vertrouwen op te bouwen en het tonen van interesse in de behoeften van de klant.
 4. Onderhandeling en closen van deals: Het voeren van succesvolle onderhandelingen en het succesvol sluiten van deals zijn dé uitdagingen voor een Sales Adviseur. Dit vereist overtuigingskracht, het vermogen om bezwaren te weerleggen en weerstand te verzachten en het vinden van win-win oplossingen.
 5. Tonen van product demo’s: Het geven van productdemo’s aan potentiële klanten om de functionaliteiten en voordelen van het product te demonstreren. Dit vraagt om presentatievaardigheden, goede productkennis en het vermogen om de specifieke behoeften van de klant te koppelen aan de mogelijkheden van het product.
Kortom: dit zijn 3 doorgroeimogelijkheden voor een recruiter

Projectmanagement: je coördineert implementaties en zorgt dat projecten verlopen volgens planning en afspraken

Consultant: je draait hands-on aan de knoppen van een systeem en ontwikkelt je tot business consultant op het snijvlak van recruitment en technologie

Sales: je zorgt met jouw communicatieve vaardigheden en business kennis dat nieuwe klanten overtuigd raken van jouw product

Wil je verder oriënteren of gewoon even praten over de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact op
Paulien HR
Paulien van de Krift HR Manager
Frequently asked questions
Wil je meer weten over ons?

Leer Team Byner kennen

Werken bij Byner
Team Byner