Calco Case Byner

Calco: van losse systemen en excelsheets naar één centraal platform met Byner

Customer Case - Bekijk de presentatie

Met Byner op Salesforce maakte IT en Finance detacheerder Calco een digitale transformatie naar één geïntegreerde omgeving voor alle kernprocessen van lead tot plaatsing van talent. Met als resultaat:

  • De grootste instroom van IT-talent ooit
  • Betere en snellere processen
  • Optimale samenwerking
  • 360° inzicht in de data
  • Betrouwbare, actuele prognoses
En dat alles zonder extra FTE’s. Tijdens Recruitment Tech Case Day presenteerden Recruitment Manager Cynthia Mourits en Salesforce Admin Johan Tangerman van Calco hun best practice. Lees hier hun verhaal en bekijk de opname van de casepresentatie
.

Succesvol detacheren in een schaarse arbeidsmarkt

Professionals in IT en Finance zijn misschien wel de meest schaarse doelgroep op de arbeidsmarkt. En dat is precies de markt waarop Calco zich richt. De detacheerder helpt young professionals hun volle potentie te benutten. Via een traineeship worden zij door Calco opgeleid en begeleid naar een baan waarvan zij weten: ‘dit is het’. Een bewezen succesvolle aanpak. Sinds de oprichting in 2004 is Calco uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 500 medewerkers en zijn al zo’n 3000 young professionals opgeleid en bemiddeld.

Ambitieuze plannen

De sterke groei en de ambitieuze toekomstplannen hadden onvermijdelijk als gevolg dat Calco aanliep tegen de limieten van hun toenmalige technologie. Cynthia Mourits, recruitment manager van Calco vertelt: “Ook met onze sterke groei willen we natuurlijk onze young professionals optimaal begeleiden en matchen met een baan en werkgever die bij hen past. En dat betekent dat wij hen super goed moeten kennen, zodat wij hen zo goed mogelijk kunnen ondersteunen in het traject dat ze bij ons afleggen. Strakke processen, optimale samenwerking en 360 inzicht in data zijn hierbij cruciaal. Daarom gingen we op zoek naar een digitale omgeving waarin we alles rondom talent en klant kunnen managen in één en dezelfde omgeving. Onze keuze viel op Byner en het Salesforce Platform.”
"Alle data worden nu verzameld in één omgeving. Hierdoor kunnen wij betrouwbare rapportages en datagedreven prognoses maken en tijdig bijsturen. Met Byner hebben we als het ware een glazen bol ingebouwd in ons systeem.”
Cynthia Mourits Calco
Cynthia Mourits
Recruitment Manager Calco

Talent 360

Cruciaal bij het creëren van de nieuwe digitale omgeving was dat alle medewerkers van Calco optimaal met elkaar kunnen samenwerken. En de mogelijkheid om talent centraal te stellen in alles wat ze doen. Marketing, recruitment, accountmanagement, opleidingen, field/ en inzetmanagement, iedereen binnen Calco werkt op hetzelfde platform om de journey van young professionals zo soepel en prettig mogelijk te laten verlopen. Alle data wordt nu centraal verzameld, voor kandidaten in het recruitmentproces, voor  trainees in de opleidingen en talent dat ingezet is bij de klant.

Alle betrokkenen binnen Calco hebben inzicht in het totale traject, zodat een 360° beeld ontstaat op de trainee en de employee journey.

Een glazen bol

Cynthia Mourits vertelt: “Voorheen waren we veel tijd kwijt aan het verzamelen en valideren van betrouwbare cijfers. Dat hebben we nu met één druk op de knop inzichtelijk. Zoals de hele recruitmentfunnel, de bezetting van de traineeklassen, en de inzet bij klanten. Het fijne is, iedereen kijkt op ons nieuwe platform naar dezelfde data en ziet precies waar we staan. Dat scheelt een hoop zoekwerk, overdracht en afstemming in eigen team, maar ook met collega’s aan wie wij overdragen.

In plaats van sturen op onderbuikgevoel hebben we nu als het ware een ‘glazen bol’ ingebouwd in ons systeem. Op basis van harde cijfers kunnen wij nu betrouwbare rapportages en datagedreven prognoses maken en waar nodig tijdig bijsturen.”

Benieuwd naar het hele verhaal? Bekijk hier de presentatie waarin Calco een kijkje geeft in de recruitmentkeuken. Compleet met praktische tips en take aways voor vakgenoten.

Over Calco

Calco is een detacheerder die op geheel eigen wijze jong talent met uiteenlopende achtergronden selecteert, opleidt en carrière biedt in IT of Finance via diverse traineeships. Na een crash course van twee weken en een specialisatieperiode van zo’n zes weken gaan de young professionals hun kennis en vaardigheden twee jaar lang verder ontwikkelen bij een top 200 bedrijf in Nederland. Onder begeleiding van een persoonlijke coach en met gerichte trainingen gaan ze daar fulltime aan de slag. Na afronding van het traineeship, kunnen de young professionals kosteloos overgenomen worden.

Author

Manola van Diest
Manola van Diest

Digital Marketeer at Byner