Talent Hacking

In 5 stappen de concurrentie te snel af

In de strijd om talent grijpt iedereen terug naar dezelfde traditionele middelen. Met Talent Hacking en een goede partner ben je de concurrentie altijd te slim af! Leer van succesvolle organisaties in Detachering, Werving & Selectie en Uitzenden die zelf een nieuwe generatie recruiters grootbrengen.

Ontdek in 5 simpele stappen hoe ook jij sneller en slimmer passief talent aan je bedrijf kunt verbinden dankzij disruptieve technologie en een vernieuwende manier van werken.

Ben je benieuwd naar het complete verhaal plus voorbeelden van succesvolle talent hacks uit de praktijk? Bekijk dan hieronder het Webinar: Talent Hacking, in 5 stappen de concurrentie te snel af!

Stap 1 Introduceer Talent Hacking

Wat Growth Hacking is voor marketing, is Talent Hacking voor recruitment. Door dit slim in te zetten bereik je veel talent met weinig middelen en een klein budget. Stel heldere doelen, doe kleine experimenten en meet continu wat wél werkt en wat niet. Bepaal data-gedreven welke acties je wilt opschalen en wat je verder wilt onderzoeken.

Introduceer Talent Hacking

Stap 2 Promoveer een recruiter en stof de directie af

Met Talent Hacking innoveer en decentraliseer je het hele recruitmentmarketingproces. Wat je daarvoor nodig hebt? Iemand met affiniteit voor marketing, die recruitment bij jouw organisatie heel goed snapt en beide afdelingen met elkaar kan verbinden. Voeg daaraan toe een enthousiast team, een flinke dosis lef en creativiteit en een directie die met zijn tijd meegaat. Die afscheid durft te nemen van traditionele marketingcampagnes. En de nieuwe aanpak actief ondersteunt.

Talent Hacking Promoveer een recruiter en stof de directie af

Stap 3 Wees disruptief

The sky is the limit. Een talent hacker is snel, creatief en doelgericht. Bedenk allerlei mogelijke mini-campagnes, test verschillende variaties en verzamel alle verkregen data. Zit dicht op de bal en benut elke fase van de funnel; van lead tot en met alumni en referral. In deze tijden van schaarste is het immers cruciaal om slim te recruiten, engagement te vergroten en uitstroom te beperken. Wees niet bang om te falen. Van elke uitkomst word je wijzer en dat helpt je vooruit!
Talent Hacking Wees disruptief

Stap 4 Zet technologie in als ultieme versneller

Bij een disruptieve aanpak past innovatieve technologie. Een oplossing die speciaal is ontwikkeld voor de wereld van recruitment. Weg met al die losse tooltjes. Hoog tijd voor één integraal platform waarop iedereen optimaal samenwerkt rondom talent. Een oplossing die speciaal is ontwikkeld om het werk van de talent hacker zo gemakkelijk mogelijk te maken. Die jou ondersteunt in al je activiteiten, real time inzicht geeft in de data en zorgt dat je direct kunt opschalen als jij dat wilt.
Talent Hacking Zet technologie in als ultieme versneller

Stap 5 Zoek een partner in plaats van een leverancier

Werk samen met experts in de markt. Zoek niet simpelweg naar een leverancier met een tool, maar ga voor een partner met een oplossing. Een partij met ruime kennis en ervaring in jouw branche. Die werkt op basis van bewezen kwaliteit en best practices in de markt. Een expert die jou inspireert, nieuwe wegen toont en je challenget op zijn tijd.
Talent Hacking Zoek een partner in plaats van een leverancier

Bekijk hier direct het webinar terug

Tijdens de Werf& Webinar Week gaven Joram Timmerman van Byner en Rob Boersma van Jobrock een uitgebreid webinar rondom dit topic.

Ben je benieuwd naar het complete verhaal plus voorbeelden van succesvolle talent hacks uit de praktijk? Bekijk dan hieronder het Webinar: Talent Hacking, in 5 stappen de concurrentie te snel af!