Byner Staffing & Recruiting Event

Staffing & Recruitment Community Event; recap & tips

De markt voor Detacheren, Uitzenden en Werving & Selectie kenmerkt zich door grote uitdagingen en tegelijkertijd volop kansen. Wat zijn de trends en ontwikkelingen? Hoe zorg je dat je klaar bent voor de toekomst en maak je de juiste keuzes voor jouw bureau en welke rol speelt technologie hierbij?

Elke organisatie, groot of klein, ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Daarbij kunnen we veel van elkaar leren. Een actieve community is hierbij van enorme toegevoegde waarde. Vanuit deze visie brachten Salesforce en Byner ook dit jaar weer klanten en relaties bijeen om elkaar  te ontmoeten, te inspireren en duurzame relaties te bouwen.

Thema van het event was groeien en versnellen met de Talent 360. We gingen in op de kracht van het Salesforce platform voor de Staffing & Recruitment branche. Daarna bespraken we drie prikkelende stellingen rondom ontwikkelingen in de markt. En tenslotte vertelden onze klanten YER, vind! en Working Talent over hun digitale transformatie, over de aanpak, de resultaten en hun tips voor vakgenoten. Lees hier een kort verslag van hun verhaal.

Salesforce en de Talent 360

Iedereen kent wel voorbeelden van de verrassende klantervaring die bedrijven als KLM, Rituals en Omoda bieden. Basis hiervoor is de Salesforce technologie, waarop Byner is gebouwd.

Sales, Service, Marketing, E-commerce, alles komt samen op één uniform platform. Hierdoor heeft elke medewerker real time een compleet, 360° inzicht in alle data van klanten en prospects.

Van daaruit kan je bestaande en potentiële klantrelaties beheren en verbeteren. En hen in elke fase van de journey een unieke, gepersonaliseerde en crosschannel ervaring geven en de service bieden die hun verwachtingen overtreft. Via e-mail, mobiel, social media of in persoonlijke contacten. 

Wat zou er gebeuren als je die klantervaring vertaalt naar de kandidaatervaring? Volgens Nina Gmachl-Eshuis, Area Vice President van Salesforce ontstaan er dan hele mooie dingen. In haar presentatie laat ze zien hoe je als bureau met een krachtig digitaal landschap een infinity funnel creëert waarin prospect, klant, kandidaat, medewerker en ambassadeur continu in beweging zijn. Want de kandidaat van vandaag kan immers de leverancier van morgen zijn en de opdrachtgever van overmorgen, en vice versa.

Daardoor kun je hen in elke fase van de journey optimaal bedienen, verrassen en engagen, ook als zij van rol veranderen en/of andere behoeften ontwikkelen.

Trends en ontwikkelingen in de markt

Marc Nijhuis, voorzitter van de Bovib (Brancheorganisatie voor intermediairs en brokers) en CFO van Circle8 bespreekt met Joram Timmerman, Co-founder van Byner zijn visie op de markt aan de hand van 3 stellingen.

#1 Schaarste leidt tot meer flex

Marc signaleert dat in tijden van een tekort aan talent werkgevers, cq. opdrachtgevers sneller en vaker overschakelen naar flex. Tegelijkertijd wagen steeds meer werknemers de overstap naar zelfstandig ondernemerschap, waardoor bureaus er een grote groep concurrenten bij krijgen. Uitzenders en detacheerders die zich onderscheiden in deze markt, beschouwen talent als een asset voor hun bedrijf. Zij focussen op goed werkgeverschap, op het binden en boeien van eigen medewerkers en werkenden.

#2 Wet- en regelgeving werkt averechts

De nieuwe wet- en regelgeving heeft heel wat voeten in de aarde voor de flexbranche. De certificeringsplicht heeft de nodige impact op bureaus en werpt tegelijkertijd een drempel op voor nieuwe toetreders in de markt. De verwachting is dat veel kleinere uitzenders als zodanig zullen verdwijnen en zich gaan bewegen richting detachering.

Marc voorspelt een vlucht naar allerlei vormen van flex. Hij pleit voor een gelijk speelveld voor alle werkenden met dezelfde regelingen en privileges. Hierdoor ontstaat een markt met grotere individuele vrijheid voor alle werkenden met een vrije keuze in contractvorm en/of zelfstandigheid. 

#3 Zonder ‘tech’ geen ‘touch’

Technologie speelt een cruciale rol in het volwassen worden van de arbeidsbemiddelingsbranche. In 2018 formuleerde Marc met de toenmalige De Staffing Groep, nu Circle8, een strategie met nieuwe ambities rondom automatisering en digitalisering. Uitgangspunt was freelancers en toeleveranciers centraal stellen en hen een ultieme ervaring te bieden in elk touchpoint van hun reis met Circle8.

Kernwoorden hierbij zijn persoonlijke aandacht, processen op orde en “alles voor een glimlach”. Deze transitie van administratie naar service leidde tot een compleet nieuwe digitale end-to-end omgeving, waarbij Byner op Salesforce fungeert als basis van alle kernprocessen. 

Tips voor vakgenoten

 • Formuleer een visie en een roadmap voor digitalisering
 • Bouw aan persoonlijke relaties met klant en talent
 • Laat je inspireren door cases binnen, maar ook buiten de branche 

Working Talent: integrale processen van lead to cash

Working Talent ontwikkelt traineeships voor jonge talenten en helpt ervaren professionals een nieuwe boost te geven aan hun carrière. Met hun groei als organisatie steeg ook de behoefte aan meer efficiency, inzicht, schaalbaarheid en toekomstbestendigheid. De afdelingen werkten niet optimaal samen, kennis was niet geborgd, er waren geen audit trails én er vond veel dubbele administratie plaats. Bovendien nam het proces van urenschrijven tot en met het uitsturen van de factuur te veel tijd in beslag.

De digitale transformatie van Working Talent naar Byner op Salesforce beslaat het volledige end-to-end proces van lead tot factuur. Alles vertrekt vanuit én wordt verzameld in één digitale omgeving; The Hub.

In hun case geven Recruitment Manager Onno Slinger en Project Manager Marlies Wardenier een kijkje in de keuken van de nieuwe digitale omgeving op Byner. Ze laten zien hoe eenvoudig en overzichtelijk alles werkt nu het hele proces is gestroomlijnd en samenkomt in één Hub; Sales CRM, Recruitment ATS, orderproces en contractmanagement, urenregistratie en declaratie, facturatie, aangevuld met documentgeneratie en e-signing.

Prettige samenwerking 

Working Talent kijkt terug op een soepel lopend implementatietraject waar de samenwerking met Byner als heel prettig en constructief is gebleken. En daarbij blijft het niet; de basis staat en biedt veel mogelijkheden voor verdere stappen.

Resultaat

 • alle gebruikers in één digitale Hub met één waarheid
 • 5 x sneller uren tot en met factuur proces
 • centrale borging van alle informatie en daarmee auditproof
 • datagedreven dashboards en rapportages

YER Customer Case: Groeien en versnellen met een nieuwe aanpak en nieuwe technologie

YER is al 35 jaar een toonaangevend arbeidsmarktplatform voor hoger opgeleiden en total solutions partner van student tot executive management. De organisatie groeide de afgelopen tijd jaarlijks zo’n 20 tot 30 procent en naar verwachting zet deze groei onverminderd door. En dat moet natuurlijk wel goed gemanaged worden. Want YER wil talent, experts en organisaties met elkaar verbinden en ambities in beweging brengen.

Jan-Willem Prins, Director Operations bij YER, maakt de vergelijking met succes in de Formule 1. Als mens en machine optimaal samenwerken, zijn baanbrekende successen binnen handbereik.  Om dit te realiseren is met Byner een digitale transformatie ingezet om het proces van lead tot plaatsing te stroomlijnen. Met als doel:

 • meer plaatsingen
 • hogere klanttevredenheid
 • grotere productiviteit
 • datagedreven besluitvorming

Niels Valks begeleidt vanuit Crossing Circles voor YER het implementatieproject met Byner op turnkey basis, als tijdelijke versterking van leverancier en klant. Bij aanvang trof hij een sterk verouderd systeem dat maar mondjesmaat werd ingezet. De adoptie was laag, er werd veel buiten het systeem om gewerkt, de datakwaliteit was mager, users gaven aan dat het omslachtig, onoverzichtelijk, arbeidsintensief en niet gebruiksvriendelijk was.

Richtlijnen in de transitie naar Byner: less is more, minder administratie en meer automatisering, strakke workflows, gestructureerde kandidaatregistratie, standaard cv-generatie, snelle en kwalitatieve matching en een goede LinkedIn-integratie.

Hij trekt de metafoor van de Formule 1 door en illustreert het belang van het team rondom de coureur als belangrijke bijdrage aan succes. 

Tips voor vakgenoten

 • Werk samen met een partner met kennis en ervaring in de branche
 • Begin with the end in mind
 • Focus op adoptie voor, tijdens en na de livegang
 • Zet vanaf het begin in op datakwaliteit, want dat bepaalt:
  • de migratievoorwaarden en verrijkingen
  • vindbaarheid van talent, inzichten in de bedrijfsvoering en strategie voor verdere automatisering

vind! Een datagedreven platform voor grip en kwalitatieve matching

vind! is een Vlaamse speler die jaarlijks meer dan 1.300 matches maakt in ICT, techniek, engineering en office. Professionals gaan direct bij de opdrachtgever in dienst of werken de eerste zes maanden op uitzendbasis om vervolgens bij de klant in vaste dienst te treden. “Kwaliteit staat bij vind! centraal. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan”, vertelt Steve Goethals, product owner bij vind!

Inmiddels waren er behoorlijk wat uitdagingen door de hoge kwaliteitseisen, zoals minder vlotte samenwerking door een gedecentraliseerde organisatie, tijdrovende onboarding, haperende kennisoverdracht en -borging. Daarnaast was er een grote behoefte aan de inzet van moderne recruitmentmarketingtechnieken.

vind! probeerde allerlei initiatieven met verschillende systemen op diverse vlakken. Maar dit leidde tot een versnipperd IT-landschap met allerlei obstakels en weinig extra opbrengsten.  Daarom kwam de conclusie dat er iets groters, iets fundamentelers nodig was.

Ervaren partner

Voor de selectie transitie naar een nieuw systeem heeft vind! een ervaren partner aangetrokken in de vorm van Engation. Thijs Burgerhout vertelt: “We zijn opnieuw naar de tekentafel gegaan. Met de beleving van klant en kandidaat als uitgangspunt hebben we alle processen met een frisse blik vormgegeven en gestroomlijnd. Zodat we een hoge kwaliteitsstandaard kunnen bieden en vinders praktisch, eenvoudig en doeltreffend kunnen werken.

Duidelijk was dat we behoefte hadden aan een flexibel platform waarmee we processen makkelijk en snel naar onze hand kunnen zetten en nieuwe functionaliteiten geïntegreerd kunnen toevoegen. Bovendien waren we op zoek naar een partner die bereid was om het product samen met ons vorm te geven. Van daaruit kwamen we uit bij Byner.”

IT-landschap

Byner vormt voor vind! het centrale platform voor sales, recruitment, talentmanagement en engagement. Het is daarbij diepgaand gekoppeld met technologie voor dataverrijking, innovatieve recruitmentmarketing en geavanceerde search & matching.

Integrale processturing met innovatief dataplatform

Een volledig beeld van alle informatie rondom klant en professional. Dat is wat cruciaal is bij het maken van de perfecte match. Maar vind! wilde meer. Niet alleen inzicht in de historie en de actuele stand van zaken, maar ook een blik op de toekomst en een stuk business planning.

Dus zijn ze op Growpath, geïntegreerd met het Byner/Salesforce platform, gaan bouwen aan een innovatief datamodel dat het complete proces beslaat; van Sales, Recruitment, Marketing tot en met verloning en facturering.

Thijs Burgerhout licht toe: “Dat levert ons onderbouwde inzichten op in vragen als: welke kanalen en campagnes werken het best, wat zijn de individuele marges, waar liggen de opportuniteiten, wat zijn de groeisectoren, welke vacatures leveren met meeste resultaat, en wat maakt de individuele teams zo succesvol?”

Playbook voor snelle onboarding en meer plezier van het systeem

Processen bedenken en neerzetten is één ding, ze ook daadwerkelijk goed gebruiken is een heel ander verhaal. Dus daar heeft vind! iets op gevonden: een digitaal Playbook. Deze bestaat inmiddels al uit ruim 300 korte video’s met kant en klare toelichtingen en instructies over alle stappen in het proces.

Steve Goethals vertelt: “We hebben direct vanaf de start deze video’s gemaakt, zodat nieuwe gebruikers snel op weg zijn en ervaren vinders (users) een duidelijk naslagwerk hebben.” 

Omdat iedereen direct aan de slag kan en begrijpt hoe en waarom stappen gezet worden en wat het oplevert, is de adoptie vanaf het begin heel hoog. Resultaat: meer werkplezier, snelle onboarding, hoge productiviteit en iedereen werkt volgens dezelfde standaard. 

Recruitmentmarketing

Met de Jobrock recruitmentmarketingtoolkit in Byner hebben vinders zelf de regie in handen. Ze kunnen nu eenvoudig zelf landingspagina’s maken, campagnes lanceren en vacatures publiceren en doorplaatsen op externe sites en social media. Maar daarbij blijft het niet. vind! maakt intensief gebruik van handige automations geïntegreerd met WhatsApp, e-mailing, sms, video’s en een afsprakenplanner.

Dit werkt prettig en doeltreffend: tijdrovende en frustrerende cold calling heeft plaatsgemaakt voor gerichte, kwalitatieve contacten. Kandidaten plannen zelf een afspraak in de agenda van de recruiter. En misschien nog wel belangrijker: vind! heeft nu een enorm recruitmentvoordeel dankzij de toegenomen snelheid en de relevantie van het aanbod.

Resultaat

 • Forse toename instroom kwalitatieve kandidaten 
 • Kandidaattevredenheid gestegen naar 8,8 gemiddeld
 • Beter en dieper inzicht in wensen en ambities van kandidaten
 • Onboarding fors versneld en verbeterd
 • Betere forecasting en integrale stuurinformatie door het nieuwe dataplatform

Tips voor vakgenoten

 • Schets vóór een digitale transformatie eerst de ideale processituatie
 • Investeer in een playbook voor adoptie en gebruiksgemak. Dit betaalt zich ruimschoots terug
 • Werk datagedreven en kies je platform slim
 • Organiseer je verdere doorontwikkeling en optimalisatie
Ignite your Staffing Business

Discover Byner!

Leave your contact details and we’ll contact you a.s.a.p to show you the advantages for your business!

Author

Manola van Diest
Manola van Diest

Digital Marketeer at Byner