Skip to content

63% van de medewerkers zegt dat loopbaantrajecten en doorgroeimogelijkheden de belangrijkste redenen zijn om bij een werkgever te blijven​. Dat blijkt uit onderzoek van Remote onder 544 bedrijven in 2022. Werkgevers die inzetten op talentontwikkeling, hebben duidelijk een streepje voor als aanbieder op de arbeidsmarkt.

In navolging van corporates, zien we nu ook dat steeds meer detacheringsbureaus hier strategisch op inzetten. Want talentontwikkeling is niet alleen essentieel om professionals aan te trekken, het biedt ook kansen om waardevol talent te behouden en hun waarde te verhogen.

USP in recruitment

Voor bureaus in detachering is het tijdig aantrekken van de juiste professionals essentieel. En om talent eerder aan je te binden dan op grote schaal wervende corporates of bureaus moet je in deze schaarse arbeidsmarkt wel echt iets extra’s te bieden hebben. Inzetten op talentontwikkeling geeft je een Unique Selling Point (USP) in recruitment. In onderzoeken prijkt het keer op keer in de top 3 belangrijkste redenen om voor een werkgever te kiezen. Het UWV benoemt het zelfs als de #1 onderscheidende factor in de werving van talent.

Ook professionals graag werken in de detachering, zijn niet alleen op zoek naar een goede match voor de korte termijn. Ze willen een werkomgeving met voldoende uitdaging en bovendien kansen voor persoonlijke en professionele groei. Door te investeren in talentontwikkeling, positioneren bureaus zichzelf als aantrekkelijke werkgever. En zo zijn ze beter in staat om toptalent aan te trekken.

61% van de hogeropgeleide young professionals verandert binnen twee jaar van werkgever
Magnet.me Young Professional Rapport

Binden en behouden van professionals

Detacheringsbureaus besteden veel tijd en middelen aan het werven van nieuw talent. Maar het behouden van professionals is minstens zo belangrijk, en eigenlijk nog wel belangrijker. Ook hierbij speelt talentontwikkeling een cruciale rol. Want medewerkers die zich gesteund voelen in hun persoonlijke en professionele groei, voelen zich meer betrokken bij hun werkgever. Deze betrokkenheid leidt ertoe dat ze meer werkgeluk ervaren, vaker bereid zijn een stapje extra te zetten en een hogere kwaliteit van werk leveren.

Bureaus die investeren in de groei van hun medewerkers, zien direct de voordelen: hogere medewerkerstevredenheid en grotere loyaliteit. Tevreden professionals die zich betrokken voelen bij hun werkgever en diens opdrachtgevers, zijn minder geneigd om op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen en staan minder open voor verleidingen van buitenaf.

En dat zorgt ervoor dat professionals minder geneigd zijn om te ‘jobhoppen’. Zodat bureaus kunnen voortbouwen aan een stabiele workforce die continu groeit in kwaliteit. En onderschat het niet … elke professional die niet vertrekt, hoef je niet te vervangen, niet te onboarden en niet in te werken. Tel uit je winst!

Relevant blijven voor opdrachtgevers

Elke professional die blijft, betekent besparing op kosten voor recruitment, marketing en onboarding. Deze besparingen kunnen vervolgens opnieuw worden geïnvesteerd in verdere ontwikkeling en training van je talentpool. Daarmee zet je een continue cyclus van groei en verbetering in gang. Want stilstand is achteruitgang.

Om relevant te blijven voor opdrachtgevers moet je als bureau immers continu inspelen en anticiperen op ontwikkelingen in de markt. En hetzelfde geldt natuurlijk voor je professionals. Zij moeten vooroplopen en kunnen meebewegen met de laatste trends en technologieën in hun vakgebied.

Je medewerkers ondersteunen in hun professionele ontwikkeling en persoonlijke groei en is dus niet alleen van het grootste belang voor henzelf, maar ook voor jou als bureau. Want alleen dan ben je in staat ook de op de langere termijn te voldoen aan de eisen van je opdrachtgevers.

Dit voortdurende leerproces vergroot niet alleen de inzetbaarheid van de professionals, maar verhoogt ook de tevredenheid van de opdrachtgevers. En dit zorgt er weer voor dat zij vaker bij je zullen terugkomen met nieuwe opdrachten. Met als gevolg langdurige samenwerkingen en een sterkere positie in de markt voor jouw bureau.

Ruim 95% van de werknemers die wil doorgroeien, doet dit bij een andere werkgever
ANP Expert Support

Financiële voordelen

Zoals blijkt uit het voorgaande, vertaalt het inzetten op talentontwikkeling zich in een aanzienlijke besparing op kosten voor recruitment, marketing en onboarding. Maar er is meer. Want als jouw professionals groeien en zich verder ontwikkelen, vergroten zij daarmee ook hun waarde op de arbeidsmarkt. En dat betekent een hogere inzetbaarheid en een grotere toegevoegde waarde. Bovendien kun jij als bureau hogere tarieven vragen voor hun diensten.

Investeren in je mensen heeft een positieve invloed op de bedrijfsresultaten van je bureau. Want het stelt je in staat hogere marges te realiseren en je concurrentiepositie te versterken. Dit maakt talentontwikkeling niet alleen een strategische noodzaak, maar ook een financieel slimme zet.

Conclusie

Talentontwikkeling is van essentieel belang voor detacheringsbureaus. Door te investeren in de groei en ontwikkeling van hun professionals, kunnen bureaus niet alleen toptalent aantrekken en behouden, maar ook de tevredenheid van opdrachtgevers verhogen en hun financiële resultaten verbeteren.

Laat je inspireren door vakgenoten

Inzetten op talentontwikkeling kan op vele manieren en kan op verschillende fasen in de journey van professionals worden ingezet.  Benieuwd hoe andere succesvolle detacheerders talentontwikkeling inzetten? Bekijk hieronder het webinar en lees de best practices van o.a. Welten en Calco.

Ben je benieuwd hoe het technologieplatform van Byner je daarbij kan ondersteunen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We nemen je graag mee in de verschillende mogelijkheden.