Rianne Kool Calco

Calco: Klant én kandidaat centraal op een platform

Volledig voorbereid op verdere groei in de toekomst

Succes leidt onherroepelijk tot groei en nog grotere ambities. En dan word je op een gegeven moment onvermijdelijk geconfronteerd met IT-oplossingen die niet langer voldoen aan de huidige eisen en nieuwe ontwikkelingen. Een kantelpunt waarop het verstandig is om te kiezen voor een digitale transformatie.

IT en Finance Staffing

Onze nieuwe klant Calco s een perfect voorbeeld van deze dynamiek. Zij zijn een detacheringsbureau dat succesvol opereert in een van de krapste arbeidsmarktsectoren van allemaal: IT en Finance. Reden van hun succes? Zeker hun disruptieve formule: “Hire for attitude, train for skills.”

Calco biedt talent met totaal andere achtergronden dan Finance en IT de kans om succesvol te zijn in een van deze uitdagende en innovatieve sectoren. Zij selecteren talent op kwaliteiten als potentieel, gedrevenheid en analytisch inzicht en leiden hen op door een uniek MasterClass traineeship, gecombineerd met coaching en learning on the job.

"Hoe snel we ook groeien, met dit platform kunnen we klanten en medewerkers centraal blijven stellen in alles wat we doen." - Rianne Kool

Een gat in de markt dat vraag en aanbod effectief samenbrengt. Calco groeide gestaag en versterkte zijn positie in de markt. Jaarlijks werken ze met een talentenpool van meer dan 500 medewerkers, van wie de meesten op termijn doorstromen naar vaste functies.

In deze blog vertelt Rianne Kool, Director Projects & Innovation bij Calco over het waarom en het hoe van hun digitale transformatie.

Bouwen aan een toekomstbestendige omgeving

“Onze medewerkers zijn goud waard. We doen er alles aan om hen van binnen en van buiten te leren kennen, zodat we hen kunnen ondersteunen en begeleiden naar succes. Hoe beter we daarin slagen, hoe scherper we onze medewerkers kunnen matchen met klantvragen en hoe gelukkiger we allemaal zijn. Duidelijk een win-win-win situatie.

Met de primaire focus op klant en medewerker volgden ook nieuwe IT doelen en processen. Rianne: “Gaandeweg ontstond er een uitgebreid IT-landschap, met veel oplossingen aan elkaar geknoopt, de ene soepeler dan de andere. Dit resulteerde in een wirwar van systemen, Excel-sheets, e-mails en afzonderlijke manieren van rapporteren. Dat was destijds oké, maar met onze ambitie voor verdere groei in het achterhoofd groeide de wens om een krachtige, toekomstbestendige IT-omgeving te bouwen. Eentje waarin alle activiteiten rondom klanten en medewerkers samenkomen.”

"Met Byner hebben we sterke workflows en automatiseringen gebouwd om onze medewerkers optimaal te bedienen en te betrekken zodra contracten zijn ondertekend." - Rianne Kool

Calco ging op zoek naar een platform dat een integrale kijk op klanten en medewerkers kon bieden. Een omgeving waarin iedereen effectief samenwerkt, waarin alle activiteiten en alle data samenkomen, waardoor er één single point of truth ontstaat voor alle betrokkenen.

Integrale employee journey

Rianne: “We vroegen een doorgewinterde IT-architect om ons te helpen ons huidige en gewenste digitale landschap in kaart te brengen. Het was al snel duidelijk dat we een robuust, open cloud platform wilden met een krachtige oplossing om onze kernprocessen als detacheerder te ondersteunen. We zijn een people business, alles draait om mensen. Dus de complete talent journey, van contract tot factuur – en verder – moet vlekkeloos en schaalbaar zijn. Byner werd voorgesteld en we waren meteen enthousiast.”  

"Deze digitale transformatie was een goed geoliede machine. Iedereen wist wat te doen en onze gebruikers keken ernaar uit om in de nieuwe omgeving te werken. Het maakt ons zoveel productiever en effectiever." - Rianne Kool

Omdat Byner op het Salesforce Platform is ontwikkeld, is het eenvoudig om een digitaal landschap op te bouwen met de beste oplossingen in het ecosysteem. Rianne: “Byner is de centrale app waarin we alles rondom medewerkers en klanten beheren. Om sales te ondersteunen, hebben we Sales Cloud geïntegreerd, ‘s werelds nummer 1 CRM en voor B2B-marketing hebben we nu slimme Marketing Automations.

Verdere integraties

De volgende stap op de roadmap zijn integraties met de nieuwe recruitment website en met Finance en Payroll oplossingen zoals Cobra en Exact Online. Rianne: “Het creëren van één krachtige omgeving is een fantastisch avontuur. Hierin zijn we erg blij met Talent Peaks als onze implementatiepartner. Als niche Salesforce consulting partij, begrijpen ze onze specifieke business grondig. Ze denken met ons mee en weten ons uit te dagen om de beste resultaten te behalen.”

Results:

* consistente data en 360° inzichten
* een integrale kijk op klant en medewerker
* een boost in efficiëntie en samenwerking
* schaalbaarheid zodat we kunnen uitbreiden en internationaliseren

Discover Byner!

Leave your contact details and we’ll contact you a.s.a.p to show you the advantages for your business!

Author

Manola van Diest
Manola van Diest

Digital Marketeer at Byner

Share blog post

LinkedIn
Facebook
Twitter