Staffing Trends 2023

5 Staffing Tech Tips waarmee je de concurrentie het nakijken geeft

Praktische tips

Wat maakt toonaangevende bedrijven in detachering, uitzenden en werving & selectie sneller en succesvoller? Ze nemen geen genoegen met de beperkingen van hun IT-landschap. Succesvolle bureaus kijken voortdurend uit naar mogelijkheden om op te schalen, zichzelf te verbeteren en nauwe relaties op te bouwen met zowel klanten als talent.

Technologie die specifiek is ontwikkeld voor de flexbranche helpt je om ambitieuze doelen te bereiken. Het maakt het werk efficiënter, productiever en het voorkomt veel onnodige fouten en saai handwerk.

In dit artikel vind je 5 best practices over hoe technologie helpt je te onderscheiden en de concurrentie voor te blijven door meer talent aan te trekken en aan je te binden met meer kwaliteit en minder inspanning.

1. Geïntegreerde Recruitment Marketing Toolkit

Timing is alles in de strijd om talent. De eerste die de juiste kandidaat met de juiste propositie aanbiedt, maakt de deal. Toch verliezen bureaus in het algemeen veel tijd tussen het vrijkomen van een vacature en de lancering van de campagne. Recruitment wordt onnodig vertraagd vanwege onderling overleg en afstemming met marketing, employer branding en andere afdelingen.

Met als gevolg dat talent al lang door een ander is benaderd. Een gemiste kans, want een kandidaat solliciteert natuurlijk maar één keer op dezelfde vacature.

Versnel je recruitmentproces en neem zelf weer de touwtjes in handen. Vermijd tijdrovende projecten. Innovatieve recruitment marketing technologie helpt je om de concurrentie steeds opnieuw voor te zijn. Het geeft recruiters de tools om snel hun eigen content, landingspagina’s en campagnes te maken. Allemaal volgens de richtlijnen van marketing en voortbouwend op bewezen strategieën.

Vanuit een geïntegreerde recruitment marketing toolkit kunnen recruiters zelf binnen een paar uur volwaardige, gepersonaliseerde campagnes lanceren op precies die (social media) kanalen en websites waarop de doelgroep dagelijks actief is. Direct vanuit het ATS met de juiste boodschap en de gewenste merkbeleving.

2. Automatching technologie

Werk je met een CRM, een recruitmentsysteem of ATS? Hoe gemakkelijk is het dan voor je om precies de best passende kandidaat voor de baan uit je systeem te halen? We zien dat veel bureaus hun database vaak als veredelde kaartenbak gebruiken, waarin ze vooral handmatig zoeken naar geschikte kandidaten op basis van geheugen en ervaring.

Een gemiste kans. Zeker met het enorme tekort aan talent draait succes om snel handelen en relevant zijn. Met de juiste technologie doorzoek je in een handomdraai de gehele database. Met één muisklik vind je direct de juiste persoon voor de juiste vacature. En andersom vind je gemakkelijk de juiste opdracht voor het talent in je portfolio. Intelligente zoek- en matching technologie levert direct een shortlist op van de beste matches. Niet alleen op basis van de gebruikelijke criteria in het cv, maar ook kijkend naar kenmerken als beschikbaarheid, persoonlijkheid, ontwikkeling, ambitie en interesse.

3. WhatsApp integratie

Wanneer je WhatsApp integreert in je ATS, kun je eenvoudig je bereik en conversie vergroten. Uit onderzoek blijkt dat 9 op de 10 ontvangers een WhatsApp-bericht openen. En het wordt nog beter: want niet alleen leest bijna iedereen je bericht, meer dan 75% reageert binnen het uur. Tel uit je winst.

Met WhatsApp als intrinsiek onderdeel van je recruitmentsysteem wordt alle communicatie direct vastgelegd in het ATS/CRM. Zo heeft iedereen exact zicht op de stand van zaken en verliest niemand de vervolgacties uit het oog. En om processen eenvoudiger en productiever te maken, kun je automatiseringen instellen waarmee je precies de juiste mensen met de juiste boodschap op het juiste moment kunt bereiken. Ongeacht het aantal mensen in je doelgroep.

WhatsApp is het #1 communicatiekanaal van deze generatie. Wacht dus niet langer en integreer WhatsApp volledig in je recruitmentsysteem. Het werkt supersnel en je bereikt veel meer kandidaten dan per telefoon of e-mail. Cruciaal in deze krappe arbeidsmarkt.

4. Video messaging functionaliteit

Videoberichten zijn een onderschatte techniek om conversie en persoonlijke relaties te stimuleren. Je komt immers één op één in contact met talent. Met de juiste technologie kan een videoboodschap net zo eenvoudig worden gemaakt als op Instagram of Facebook. Volledig geïntegreerd in je recruitmentsysteem. Hierdoor kun je vanuit je eigen omgeving via e-mail of WhatsApp een persoonlijke bericht versturen en vanaf het eerste touchpoint een persoonlijke band met talent opbouwen.

Eenvoudig, super persoonlijk en schaalbaar. En met slimme automations plan je precies wie op welk moment welke boodschap krijgt. Eenvoudig in te stellen en vaak sneller dan het typen van talloze persoonlijke berichten.

De voordelen zijn enorm. Uit onderzoek blijkt dat e-mails of WhatsApp-berichten met een video meer opvallen, sneller worden geopend en beter worden bekeken. En als kers op de taart gaat ook de conversie met sprongen omhoog.

Logisch, want met je video heb je meteen de volle aandacht van talent. Bovendien heeft een persoonlijke videoboodschap een positieve invloed op je employer brand en de candidate experience.

5. Datumprikker

Alle recruiters zijn het erover eens: het proces om in contact te komen met kandidaten is een van de meest vermoeiende, tijdrovende en frustrerende delen van hun werk. Of je kunt ze niet bereiken, of ze zijn bezig met iets anders en ze reageren gewoon niet op je berichten en voicemails. Een verspilling van kostbare tijd. En erger – elke keer dat je iemand niet kunt bereiken, loop je de kans dat je concurrent ervandoor gaat met de buit.

Technologie maakt je leven makkelijker en efficiënter. En je werk wordt er een stuk leuker van.

Door een datumprikker te gebruiken in je e-mail, sms en WhatsApp-berichten, kunnen kandidaten automatisch een online of offline vergadering plannen in je agenda. Zonder jouw tussenkomst, precies op het moment dat het jullie beiden goed uitkomt. Modern, klantvriendelijk, tijdbesparend en volledig geïntegreerd met je recruitmentsysteem (ATS).

Je kunt deze handige functionaliteit inzetten in de recruitmentfase, maar ook in alle touchpoints van de talent journey. Denk je eens in wat dat je kan opleveren.

De concurrentie te snel af zijn in de strijd om talent?

In dit artikel geven we van 5 best practices over hoe succesvolle bedrijven in de flexbranche de concurrentie te snel af zijn. Met technologie die het werken in Detachering, Uitzenden en Werving & Selectie sneller, slimmer en leuker maakt.

Benieuwd naar meer trends in technologie en tools? Download de pdf met 12 Killer Automations Staffing.

 

Credits header visueel: Abidal

Download hier direct de sheet met 12 killer automations

Met eye-openers over:

  • Het sneller en effectiever vinden van talent
  • Het moeiteloos maken van de beste match 
  • Voor kandidaten binnen de eigen database
  • Maar ook met alle vacatures in de markt
  • En het duurzaam engagen met talent